Starter van de week: alles voor cocktails aan huis

SipsnSoda: onthou die naam… Het startend bedrijfje van Thomas Janssens is ambitieus en klaar om de wereld te veroveren! “Al van in mijn studententijd heb ik een passie voor eten en drinken ontwikkeld,” vertelt Thomas. “Ik heb dan ook als hulpkok gewerkt, zelfs op sterrenniveau. Dit is geleidelijk uitgegroeid tot een eigen cateringdienst, die nog steeds het lekkers verzorgt op allerlei feesten. Stilaan ben ik me ook op dranken gaan toeleggen, en zodoende ook cocktails gaan bereiden op evenementen.”

gin tonic box sipsDrankjes van niveau, met enige show gebracht… Het concept sloeg aan. “Mensen aan de bar vroegen ons vaak naar de ingrediënten van onze cocktails en zo zijn we op het idee gekomen van SipsnSoda. Thuis koken is een echte trend, en daar hoort een lekkere, huisgemaakte cocktail bij. Klanten kunnen via onze website een cocktail kiezen en bestellen. Wij stellen vervolgens een box samen met alle ingrediënten en benodigde materialen. Zelfs de glazen en een zak met ijsblokjes. Er zitten ook instructies bij (met fiches en met een video) over hoe de cocktail moet gemaakt worden. Enkele uren voor de gasten arriveren, wordt de box thuis geleverd. En dan kan de show beginnen… Het etentje krijgt direct een uniek belevingsmoment.”

thomas janssensSipsnSoda heeft het assortiment intussen al uitgebreid met verse, vooraf klaargemaakte cocktails en met vruchtensappen. “Er kunnen ook materialen zoals shakers, lepels en glazen via de webshop besteld worden,” aldus nog Thomas Janssens. “We denken er aan om na de webshop ook fysieke winkelpunten te openen, waar alles rond cocktails en spirits te vinden is.” Een integraal concept dus, dat vanuit Hasselt (Corda Campus) wordt uitgerold. “We zijn nu een half jaar ver, en werken toch al met 3 mensen voltijds in dit bedrijfje. Ideeën en werkkracht zijn er genoeg. We geloven rotsvast in een mooie toekomst.”