Vijftien jaar geleden ging aan de UHasselt het Sofia-programma van start. Ondernemende dames komen sindsdien één keer per maand samen voor vorming, netwerking en mentoring. Volgende week start een nieuwe reeks van het Sofia-programma, dat inmiddels ook in Antwerpen, de Kempen en Vlaams-Brabant georganiseerd wordt.

Sofia richt zich zowel op ondernemers, leidinggevenden als ​vrije beroepers, zolang ze maar van het vrouwelijke geslacht zijn. Deze gemeenschappelijke noemer verenigt hen om te werken aan de uitbouw van hun professionele carrière. In de vorm van avond- en ontbijtsessies vinden er opleidingen plaats, bedrijfsbezoeken en netwerkevenementen. Ervaren mentoren (ook vrouwelijke ondernemers) begeleiden de groepjes en zorgen voor persoonlijke feedback op de problemen en uitdagingen waar de leden mee worstelen.

Vooraleer dit jubileumjaar officieel van start gaat, organiseert Sofia een kennismakingsevenement. Geïnteresseerde dames kunnen er proeven van het programma en desgewenst intekenen. Gastspreker is Katelijn Nijsmans (foto), die als neuropsychologe de werking van het brein en de impact hiervan op leidinggeven en managen uit de doeken komt doen.