Als alternatief voor het woon-werkverkeer gaat het project Office on Wheels van start. Het gaat om een vloot van bussen die als kantoorruimte zijn ingericht. Pendelaars kunnen er op weg naar het werk, meteen aan de slag gaan, waardoor ze geen reistijd verliezen. Het project is een initiatief van de federatie van autobusbedrijven (BAAV) en het Expertisecentrum Smart Mobility in Diepenbeek (vroeger Vlaams Instituut voor Mobiliteit). Staf Cars uit Lommel is de Limburgse aanbieder van zo’n Office on Wheels.

Het concept werd inmiddels onderzocht, in de praktijk getest en in een haalbaar businessmodel gegoten. Een aantal bedrijven, waaronder Colruyt (tussen Leuven en Luik), maken er al gebruik van. Hun medewerkers worden thuis of op een carpoolparking opgehaald door de bus, en beschikken er over een individuele werkplek, veilig en snel internet, usb-aansluitingen en stopcontacten.

Het ultieme doel van Office on Wheels is de werknemers een betere work-life balance te bieden, doordat de reistijd telt als werktijd. Zo ontstaat een grotere tevredenheid over de job, wat ook voor werkgevers belangrijk is gezien de ‘war for talent’. Bijkomende voordelen voor de bedrijven zijn de dalende kosten voor bedrijfswagens, tankkaarten en aanleg van parkeervoorzieningen.

De roadshow die Office on Wheels doorheen Vlaanderen organiseert, laat evenwel Limburg links liggen.