Het gekende busbedrijf Staf Cars is drukdoende om een nieuwe uitvalsbasis te creëren. Tegen 2020 moet in Overpelt een state-of-the-art hub operationeel zijn. Van daar uit zullen alle bussen, zowel onder de vlag van Staf Cars zelf als van Flixbus, naar bestemmingen binnen en buiten België vertrekken. Het bedrijf van Paul Cremers kondigt overigens aan dat er weldra 10 bussen worden ingezet om verbindingen in de VS te verzorgen.

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe thuisbasis van Staf Cars. Het snelgroeiende bedrijf met kantoren in Lommel en de garage in Overpelt, verhuist tegen 2020 naar een gloednieuwe vestiging. Het werfbord om de investering aan te kondigen, is inmiddels al geplaatst. Tegen 2020 zullen 120 bussen en 180 medewerkers hier hun hypermoderne, goed uitgeruste vestigingsplaats hebben.

Zaakvoerder Paul Cremers heeft nog wel meer goed nieuws aan te kondigen. Aan TVL laat hij weten dat het Duitse Flixbus, waar Staf Cars momenteel de exploitatie van diverse lijndiensten in heel Europa voor verzorgt, de doorbraak in de VS wil lanceren. In eerste instantie worden er 10 bussen ingezet die zullen pendelen tussen Los Angeles, San Diego en Las Vegas. Nog eind deze maand gaat het contract tussen Staf Cars en de Amerikanen in.