BKM, specialist in apparatuur voor telecom en ICT-erbindingen, heeft het departement Direct Sales overgenomen van Mitel. “Met deze overname zet BKM verder in op groei, zowel organisch als via overnames”, zeggen Bart Soetaers en Marc Max, die in 1994 het bedrijf hebben opgericht.

Na de overnames van Attention (2008), Businesscom (2010), Oratis (2015) en Hexacom (2016) heeft BKM nu ook een afdeling van zijn belangrijke leverancier Mitel in de armen gesloten. Op 1 april moet de deal beklonken zijn. Mitel is wereldleider op vlak van bedrijfscommunicatie en ondersteunt dagelijks meer dan 2 miljard connecties. De overname houdt concreet in dat BKM zo’n 1.000 bijkomende klanten en 16 werknemers inlijft.

“Het gezamenlijke doel is deze klanten verder te begeleiden en te ondersteunen in de digitale transformatie op gebied van IP-telefonie, IT, printoplossingen en connectiviteit”, aldus Max en Soetaers.

BKM telt nu méér dan 14.000 klanten en 160 medewerkers, verspreid over het hele land. Het hoofdkantoor is nog steeds aan de Herkenrodesingel in Hasselt.