Smets Dekzeilen, het Truiense bedrijf van Steve Aerts (46), heeft zopas zijn dubbel zo grote collega Carpro in Eynatten overgenomen. Smets wordt daardoor in één klap dus drie keer zo groot. De nieuwe bedrijvengroep is onder meer gespecialiseerd in voorgespannen zeilconstructies, die meer en meer als blijvende constructies worden gebouwd.

Smets Dekzeilen werd in 2002 overgenomen door Steve Aerts. De onderneming legt zich toe op zeilen voor vrachtwagens en overspanningen. Aerts is ambitieus. Met de overname van Carpro uit Eynatten, 13 mensen sterk, zet hij een opmerkelijke en gedurfde stap. Carpro is niet alleen veel groter, het ligt ook niet meteen bij de deur.

“De vrijage was al een paar jaar aan de gang”, zegt Steve Aerts. “We hebben in het verleden al veel samengewerkt. Na veel vijven en zessen is het akkoord eind vorig jaar ondertekend. Het is voor ons inderdaad een grote stap.”

Carpro werd opgericht door Harry Buskes, en werd gaandeweg gespecialiseerd in grote, architectonische zeilconstructies op maat. Onder meer de overspanning van de binnenkoer van de Abdij van Aarschot, het zeilcomplex voor Autostadt van Volkswagen in Wolfsburg en een constructie in de vorm van een ufo in Berlijn, zijn eyecatchers van Carpro.

“Ik ben nu 61”, zegt Harry Buskes. “Er was geen opvolging voor dit bedrijf, en Steve is de geknipte man om Carpro een gezonde toekomst te bezorgen. Ik blijf nog een paar jaar aan boord om de overgang in goede banen te leiden.” In de overname is ook het servicepunt van Carpro in Hemiksem begrepen.