Smakelijk: Redhead Pussy uit Sint-Truiden

Samen met Luc Van Esch, die om de haverklap zijn uitgebreide Zonderik-assortiment uitbreidt met nieuwe dranken, moet Mike Janssen van Brouwerij en Alcoholstokerij Wilderen zowat de meest bedrijvige drankenbedenker van België zijn…

Janssen heeft namelijk weer iets nieuw: zijn eigen ‘apéro-likeur’. De Wilderen Wiggle, zoals hij heet, heeft twee smaken met ronkende namen: Redhead Pussy (met rodevruchtenextract) en Horny Squirrel (met steranijs en kaneel). “Je kan het vergelijken met Aperol Spritz, maar het onze is nog iets beter,” lacht Mike Janssen. “Je kan het drinken met bijvoorbeeld prosecco, Almdudler, Red Bull, tonics,… noem maar op.” In een eerste fase komen 5.000 rijkelijk versierde en veelkleurige flessen (70 cl) Wiggle op de markt aan 12,90 euro het stuk. Naast deze Wiggle beschikt Wilderen nu over vier bieren (Wilderen Kriek, Goud, Tripel Kanunnik en Cuvée Clarisse) en vier distillaten (Eau de Bière, whisky, gin en jenever).

Wilderen Brouwerij05
Gin-feest!

En Mike Janssen heeft nog een goede reden om het glas te heffen. Zijn Double You Gin heeft namelijk het maximum van drie gouden sterren gekregen op de Superior Taste Awards van het International Taste & Quality Institute. “Een 60-tal chefs en evenveel sommeliers proeven er blind van zowat 1.300 producten,” weet Janssen. “Het is ongelooflijk dat wij meteen het maximum aantal sterren gekregen hebben.” Op 1,5 jaar zijn er al 50.000 flessen van de Wilderense gin de deur uitgegaan. Om de erkenning te vieren, brengen Janssen, zijn vrouw Roniek Van Bree en brouwer Roland Vanderlinden een ‘Limited Edition’ van 1.960 magnumflessen op de markt.

GeHo/JCr.