Is het niet met de sportieve prestaties, blinkt KRC Genk alvast uit op een ander domein: besparen. In het streven om tegen 2020 het eerste CO2-neutrale stadion van België te hebben, is de eerste fase van het energiezuinige project afgerond. Samen met partner Luminus, tevens naamsponsor van het stadion, werden alvast de verwarmingsinstallaties grondig vernieuwd. Het resultaat is een reductie van de CO2-uitstoot van 1100 ton naar 640 ton per jaar (-42%).

KRC Genk en Luminus zijn dus, na nog geen jaar, al bijna halverwege in het bereiken van de doelstellingen. Met de aanpak van de koeling en ventilatie (2018) en de plaatsing van 400 zonnepanelen op het dak (2019), moet de uitstoot verwaarloosbaar worden. Een laatste rondje van optimalisatie moet dan tegen 2020 het gat helemaal dichtfietsen.

CEO Patrick Janssens ontkent de commerciële opportuniteiten van dit project niet, maar benadrukt de maatschappelijke relevantie. “We zijn een vzw, dus een vereniging die ook een maatschappelijke rol te vervullen heeft. Duurzaamheid nastreven is daar een onderdeel van. We hopen bovendien met onze energiezuinige investeringen een voorbeeld te zijn voor KMO’s en supporters die in hun eigen omgeving energiezuinige toepassingen willen installeren.”