hehe labs16M, de werkvennootschap van Noël Slangen en zijn echtgenote Bettie Elias, heeft een participatie verworven in het Rwandese internetbedrijf HeHe Labs. Het in Kigali gevestigde HeHe Labs bestaat intussen vijf jaar en wordt geleid door de 28-jarige Clarisse Iribagiza (foto). Zij stond vorig jaar in het Amerikaanse Forbes Magazine in de lijst van 30 meest belovende Afrikaanse ondernemers onder 30 jaar en werd eerder ook al door Hillary Clinton gelauwerd als een rolmodel voor het Afrikaans continent.

Samen met haar zakenpartners bouwen ze apps voor Centraal Afrika, onder andere rond vervoer, arbeidsbemiddeling en agricultuur. Het meest bijzondere aan HeHe Labs is dat ze ieder jaar honderden jongeren – en vooral veel meisjes uit de middelbare school – de passie voor programmeren bijbrengen in verschillende Rwandese scholen en universiteiten.

Het contact met HeHe Labs kwam tot stand via de Belgische organisatie Ondernemers voor Ondernemers, waarbij ondernemers zich inzetten voor projecten in het Zuiden. Bettie Elias is lid van de raad van bestuur van Ondernemers voor Ondernemers.