Restaurant Slagmolen, parel aan de Limburgse horeca-kroon, kondigt grootse uitbreidingsplannen aan. Chef Bert Meewis en zijn echtgenote Karlijn Libbrecht hebben aan hun tweesterrenzaak in Opglabbeek een banketzaal gebouwd, die plaats biedt aan 90 personen. “De nieuwe ruimte is geschikt voor recepties, bedrijfspresentaties en allerlei feesten, zoals voor een huwelijk of verjaardag,” zegt Bert Meeuwis. “Op die manier kunnen we ook grotere groepen laten genieten van wat de Slagmolen te bieden heeft.” De totale investering in dit project bedraagt zo’n miljoen euro.

slagmolen bert en karlijnDaarnaast gaan de eigenaars ook een bed & breakfast openen. “We kregen wel vaker de vraag van onze gasten of er ook overnachtingsmogelijkheden zijn,” aldus de chef-kok. “Nu we op een aanpalend perceel een pand konden aankopen, hebben we beslist hier werk van te maken. Onze B&B zal in het najaar de deuren openen.”

De investeringen zijn toekomstgericht. “Dat klopt, want onze zoon Giel is afgestudeerd aan de hotelschool van Koksijde en heeft aangegeven op termijn mee in de Slagmolen te willen stappen. Eens hij in het buitenland ervaring heeft opgedaan, zal hij ons team versterken en krijgt hij alle kansen om deze zaak verder uit te bouwen. Wat niet wil zeggen dat we zelf al aan uitbollen denken. Integendeel. Na exact 20 jaar in deze branche, gaan we met veel enthousiasme de gasten van onze nieuwe infrastructuur dezelfde, kwaliteitsvolle beleving aanbieden als in het restaurant.”

Eén van de manieren om het 20-jarig jubileum te vieren, is de presentatie van een speciaal champagnemenu dat in april en mei geserveerd wordt. Daarbij hoort onder meer een glaasje Krug-champagne, een topmerk waar de Slagmolen zopas officieel ambassadeur van geworden is.