Mocht u die nodig hebben: een goede reden om met Brussels Airlines naar Afrika, de VS, Canada of India te vliegen is de kost van Bert Meewis die u in Business Class voorgeschoteld krijgt. De beste chef van Limburg gaat 6 maanden lang diverse menu’s de lucht insturen. Om de culinaire beleving compleet te maken, zullen hierbij de bieren van Brouwerij Cornelissen uit Opitter geserveerd worden.

Brussels Airlines verwent al een tijdje de zakenpassagiers met maaltijden van Belgische sterrenchefs. Hiermee willen ze de landgenoten een thuisgevoel geven en onze gastronomie promoten bij buitenlandse gasten. Voor het eerst komen ze uit bij een Limburgse chef, en niet de minste: Bert Meewis van restaurant Slagmolen. “Het is voor ons een mooie manier om een ruim en internationaal publiek aan te spreken”, aldus de chef. “Nochtans is het geen eenvoudige opdracht, gezien de vele beperkingen. Zo verlies je in de lucht 30% van je smaak, waardoor je rekening moet houden met kruiding. Er bestaat gevaar voor uitdroging van het voedsel, de mogelijkheden voor opwarming en afwerking zijn beperkt, er kan geen traditioneel servies worden gebruikt, enzovoort. Er kan evenmin varkensvlees geserveerd worden.

Toch heeft Bert Meewis voor elke maand dat hij aan zet is, een uitgekiend menu samengesteld. Er staan gerechten op die ook in het restaurant tot de toppers behoren, zoals de praline van gerookte zalm en king crab met appel. Andere lekkernijen zijn de roulade van gerookt rundvlees met burrata, gepocheerde kabeljauw, kalfsduo, enzovoort.

De chef heeft ook zijn aangepaste dranken geselecteerd. Zo komen de bieren van Brouwerij Cornelissen (de Gummarus Triple is het favoriete bier van Bert) en de wijnen van Château Dalhem (Voeren). Er wordt gerekend op 30.000 tot 40.000 klanten voor de gerechten van Bert Meewis.