Skilpod, het bedrijf van Filip Timmermans en Jan Vrijs, gaat op het Nederlandse eiland Texel een volledig verplaatsbaar dorp neerpoten. Het gaat om 77 woningen die van a tot z worden gebouwd in de ateliers van Skilpod en vervolgens stuk voor stuk naar Texel worden vervoerd.

Skilpod ging van start in 2012, toen er vanuit de werkplaats in Meeuwen-Gruitrode mobiele woon- en werkunits werden ontworpen en gebouwd. Om de groei te versnellen, haalden Filip Timmermans en Jan Vrijs twee jaar later de Groep Cretskens binnen als investeerder. Het gamma werd uitgebreid naar volledige woningen, waardoor er een grotere productiefaciliteit noodzakelijk was. De Limburgse ondernemers opereren nu vanuit Geel, waar ze samen met intussen 30 medewerkers, een oppervlakte van 8.000 m2 inpalmen. “We gaan er dit bouwverlof nog een volledig geïndustrialiseerde productielijn plaatsen, zodat onze modules semi-automatisch zullen geproduceerd worden”, zegt Filip Timmermans.

De grotere projecten dienen zich intussen aan. Naast de 77 woningen die in Texel zullen komen, bouwt Skilpod bijvoorbeeld momenteel zijn eerste studentencomplex met 40 wooneenheden in Antwerpen.