Het Limburgse bedrijf Skilpod (thans gevestigd in Geel) heeft afgelopen week 7 sociale woningen geïnstalleerd in het Nederlands Limburgse Stramproy. Het gaat om de eerste levering voor een Nederlandse woningcoöperatie. “Een heel belangrijke stap voor ons”, zegt medezaakvoerder Filip Timmermans.

Het bouwbedrijf met Limburgse zaakvoerders en investeerders was eerst gevestigd in Meeuwen-Gruitrode. Het produceert in de eigen bedrijfhal kant-en-klare woonmodules, waarbij op de werf alleen nog de nutsleidingen moeten aangesloten worden.

In Nederland werden op die manier 5 woningen van 50 m2 en 2 woningen van 75m2 opgeleverd. Mogelijk volgen er nog meer. “De plaatselijke woningcorporatie had een vergelijkende studie gemaakt naar een aantal bouwvormen, waar wij als beste uit de bus zijn gekomen”, vertelt Timmermans. Hij benadrukt dat in Nederland nog een grote markt voor hen open ligt. “Er is daar een grote nood aan kleine woningen. Steeds meer mensen gaan alleen wonen en hebben dus geen grote oppervlaktes nodig. Men voorspelt dat over 10 jaar tot 80% van de woningen voor alleenstaanden zullen zijn. Een trend die ook bij ons zich manifesteert.”

Skilpod wil met de formule ook naar Duitsland en Frankrijk trekken. Het team bestaat momenteel uit 17 mensen, en is goed voor een omzet van 4 miljoen euro. In 2018 mikt Timmermans op een verdubbeling.