Sergio Herman bestelt foto's in Hasselt

Beckers VoedingLa Chapelle is het nieuwe restaurant dat topkok Sergio Herman in januari 2014 in Antwerpen zal openen. Samen met zijn rechterhand Nick Bril zal hij daar de traditie van de 3-sterrenzaak Oud Sluis verderzetten. Sergio Herman is nu al bezig om de nieuwe topzaak juist te positioneren. Daarvoor is hij te rade gegaan bij Fréderic Beckers, een fotograaf uit Hasselt. “Het klopt dat we momenteel bezig zijn aan een reeks unieke zwart-witfoto’s die bij de start van La Chapelle moeten helpen om de zaak op de kaart te zetten,” bevestigt Beckers. “Het is meer een reportage over ‘the making of’ van het restaurant. Over de juiste vorm waarin de beelden zullen getoond worden, kan ik nog niet veel vertellen, maar het wordt zeker een uniek project.”

frederic BeckersDat Herman naar de diensten van Beckers hengelt, is niet toevallig. De Hasseltse fotograaf heeft een aantal specialisaties die tot de gemeenschappelijke interessesfeer behoren. “Klopt, want ik ben al langer actief in de productfotografie, waarbij voeding een belangrijke sector is,” vertelt de fotograaf. “Ik heb daarvoor een speciaal concept ontwikkeld, met name Pure Product. Net zoals de smaken van de voeding puur moeten zijn, ga ik daarbij terug naar de essentie van de fotografie. Zuivere beelden, zonder veel context, die de essentie weergeven van waar het om draait. En als dat met passie wordt gedaan, krijg je een resultaat dat smaakt als gastronomie…”

Fréderic Beckers is de huisfotograaf van bedrijven als BergHoff, BMW Belux en Toyota Motor Europe.