Segers verdubbelt en zet ambitieus groeiplan op

Segers Select en Segers LTC (Logistiek Training Centrum) uit Hasselt maken momenteel een sterke groei door. “Het afgelopen jaar wisten we de omzet te verdubbelen,” aldus General Manager Peter Martens. “Daarmee plukken we de eerste vruchten van een ambitieus groeiplan. Dat houdt onder meer in dat we niet alleen chauffeurs gaan rekruteren en opleiden, maar de range gaan verbreden naar alle logistieke profielen.”

shirt Duivels SegersTot dusver is Segers vooral gekend voor de selectie en training van vrachtwagenchauffeurs. “Ze staan 6 maanden bij ons op de payroll en gaan dan over naar het personeelsbestand van onze klanten,” legt Peter Martens uit. “In die periode krijgen ze een intensieve opleiding, die we ook na de overdracht aan onze klanten, willen verderzetten.” Zo is Segers één van de marktleiders in opleidingen voor de zogenaamde Code 95, een bijscholing die alle chauffeurs om de 5 jaar verplicht moeten volgen.

Daarnaast wil de hr-dienstverlener nu meer inzetten op functies als orderpickers, heftruckchauffeurs, warehouse-managers, enzovoort. Segers wil ook meer leidinggevenden afleveren. “Ons opleidingspakket zal in die zin worden uitgebreid, onder meer met loopbaanbegeleiding, crisismanagement, enzovoort. Het doel is om leiderschap in de logistiek te helpen ontwikkelen, begeleiden en ondersteunen.”

Segers zoekt een helpende hand om de beste logistieke profielen te vinden. “Wie ons een interessante kandidaat aanreikt, maakt kans op een t-shirt dat door alle Rode Duivels is gesigneerd,” legt Peter Martens uit. “We hebben het shirt zelf gekocht via een veiling voor het goede doel, en schenken het nu weg aan iemand die ons een goede tip geeft!” Meedoen kan via deze link.