kunststofIn Hasselt is donderdag het opleidingscentrum ‘Nieuwe materialen’ officieel geopend. Het gaat om een initiatief van PlastIQ, VDAB, RTC Limburg en Essenscia Vlaanderen. Het doel is om in Limburg zowel werknemers als werkzoekenden en studenten de moderne kneepjes van kunststofverwerking bij te brengen.

Het nieuwe sectorspecifieke centrum maakt deel uit van de opleidingscampus van de VDAB in Hasselt. “We hebben gekozen voor de kunststoffen, omdat deze sector in Limburg jaar na jaar aan economisch belang wint,” zeggen (Limburgers) Frank Beckx (Essensia), Guido Bijnens (RTC) en Fons Leroy (VDAB). “Dat we ons hiermee richten naar zowel leerlingen, werkzoekenden als werknemers uit de kunststofverwerking, maakt het project uniek in Vlaanderen.”

De sector telt in onze provincie zo’n 76 bedrijven, goed voor 4.000 jobs en een toegevoegde waarde van 1 miljoen euro per dag (364 miljoen euro in 2015). Daarmee is Limburg trouwens goed voor bijna een kwart (22,7%) van de totale tewerkstelling in de kunststofverwerking in Vlaanderen en zit het aandeel nog in stijgende lijn.