Het Opglabbeekse bedrijf Diresco, gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig kwartscomposiet, heeft met Jos Bongers een nieuwe CEO aangetrokken. De familiale aandeelhouder Schelfhout kiest voor een externe directeur om de overgang naar de volgende generatie mee vorm te geven.

Jos Bongers (°1962) heeft ongeveer 25 jaar in de radiatorenindustrie gewerkt, eerst als technisch directeur voor Stelrad en Henrad en de laatste 15 jaar voor de Finse Rettig Group, waarvan o.a. Radson deel van uitmaakt. In zijn laatste functie bij Rettig was hij als COO verantwoordelijk voor alle productiebedrijven van Rettig ICC in Europa én afgevaardigd bestuurder voor Rettig Belgium in Zonhoven. “Zodanig neemt Jos zeer veel ervaring mee om de langetermijnstrategie van Diresco te bewerkstelligen”, zegt Chris Schelfhout (°1956), die als hoofdaandeelhouder ook voorzitter van de raad van bestuur blijft. “Deze strategie is gericht op het maximaliseren van de waarde van de firma, door te zorgen voor continuïteit en wereldwijde groei. De professionalisering van het management is daar een onderdeel van.”

Dirk Schelfhout (°1982) zet zijn taak van COO voort, en zal samen met Jos Bongers en de rest van het management meer en meer op de voorgrond treden om zo de continuïteit naar de toekomst verder te waarborgen.