Op voorstel van Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters kende de Vlaamse Regering vrijdag 4 miljoen euro “superstrategische” transformatiesteun toe aan Sappi in Lanaken. Dat meldt TVL op basis van een communiqué.

Sinds enkele jaren zet de papierproducent in op nieuwe business met groeipotentieel en trekt daarbij nu resoluut de kaart van Vlaanderen. Het bedrijf investeert 140 miljoen euro in een ambitieus transformatieproject dat de vestiging in Lanaken zal omvormen tot een duurzame en competitieve productiebasis. Met dit innovatieve project krijgt Sappi Lanaken een unieke positie binnen Europa. Er komen naar schatting 150 jobs bij.

Bovendien heeft de nieuwe, innovatieve productie ook een heel duurzaam karakter. De efficiënte techniek zal immers 90% van een boom gebruiken om papier te maken, tegenover amper 44% bij andere technologieën.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters: “Vlaanderen investeert maar liefst 4 miljoen euro in de transformatie van Sappi Lanaken, omdat dit innovatieve en duurzame project een enorme impact zal hebben op de economie en werkgelegenheid in de regio.”