Uitstekend nieuws: de directie van het moederbedrijf in Zuid-Afrika heeft het licht op groen gezet voor een investering van 42 miljoen euro in Sappi Lanaken. Dat heeft directeur Edward de Vries bekendgemaakt in een gesprek met de redactie van Wij Limburg.nl. Het geld moet dienen om een eigen installatie voor warmtekrachtkoppeling te bouwen, zodat de stroomfactuur van de fabriek fors omlaag zal gaan.

De toekenning van deze middelen is niet alleen op vlak van milieu of kostenbeheersing geweldig nieuws voor Sappi Lanaken. Het betekent ook dat de Limburgse plant veel vertrouwen krijgt van het internationale niveau, en zo weer belangrijker wordt in de wereldwijde Sappi-groep. Door zo’n smak geld op tafel te leggen spreekt de directie het geloof in de toekomst van Lanaken uit. Het is immers geen geheim dat de zwakke broertjes in de groep eerst zullen gesloten worden als de economische malaise in de sector blijft voortduren. Sappi Lanaken schuift intern dus enkele banken vooruit, en mag de werkzekerheid voor 580 mensen positief tegemoet zien.

Directeur de Vries laat zich in het interview met Wij Limburg (zie de video hieronder) trouwens lovend uit over de Lanakense fabriek. “Ze doen het echt uitstekend en de resultaten van de laatste 3 à 4 maanden zijn erg goed,” aldus de directeur.

httpv://www.youtube.com/watch?v=9mazRHfPTUI