De Ierse multinational CRH heeft de Limburgse sanitair- en verwarmingsgroothandel Lambrechts overgenomen. Lambrechts haalt een omzet van 91,5 miljoen euro (2011) en stelt 230 mensen tewerk. De overname kadert in de ambities van Lambrechts om verder uit te breiden in België.

Lambrechts is een begrip in de sector. Het familiebedrijf uit Genk, met roots in Bilzen, bestaat 65 jaar en beschikt over 12 afhaalmagazijnen in Limburg, Antwerpen, Vlaams Brabant en Luik. Er zijn tevens 3 toonzalen, aan de Grote Ring in Hasselt, in de Stationlaan in Bilzen en in Alleur, waar particulieren een keuze kunnen maken. Onder impuls van de derde generatie groeide de onderneming tot een toonaagevende speler in de verwarmings- en sanitairbranche.

Overnemer CRH boekte in 2011 een omzet van 18,1 miljard euro en heeft wereldwijd zo’n 17.000 mensen in dienst. Na de verovering van de betonsector, met overnames in Limburg van onder meer Juma Beton, Marlux, Klaps, Stradus, Max Pels, Omnidal, Maessen, Marmorith, Schelfhout en Creyns, heeft CRH zich recent ook gericht op de groothandels in sanitair- en verwarming. Zo werden eerder Sax Sanitair en Sani Perfect in Oost- en West-Vlaanderen ingelijfd, en kwam ook Schrauwen (Antwerpen en Limburg) in Ierse handen. Met Lambrechts komt er nu nog een klepper van formaat bij.

Zowel de huidige directie van de familie Lambrechts als het management blijven evenwel op post om de lijnen verder uit te zetten. De nieuwe aandeelhouder zal de verdere uitbreiding van de groep ondersteunen.