De Baskische wielerploeg Euskatel-Euskadi heeft zopas in Bilbao een contract getekend met Bioracer uit Tessenderlo voor de levering van professionele wielerkledij. Het Spaanse profteam zal vanaf 1 januari 2013 te bewonderen zijn in de Limburgse outfits. Tot het team behoren onder meer Samuel Sanchez (winnaar bolletjestrui in Ronde van Frankrijk 2011 en voormalig Olympisch kampioen) en Mikel Astarloza. Vroeger maakten renners als Iban Mayo en Haimar Zubeldia deel uit van de Baskische klimmersploeg.

De teamkleuren blijven hoofdzakelijk oranje maar het ontwerp is door de Bioracer-designers gerestyled. Voor Bioracer, dat sinds 2 jaar actief is op de Spaanse markt, betekent dit partnership een grote doorbraak. “Het ondersteunen van een topteam als Euskaltel zal onze naamsbekendheid en afzetmarkt vergroten, met name in de retailsector,” zegt Mathieu Hermans (Sales Manager Spanje). “We hebben een uitgebalanceerde collectie en kunnen via de shops ons teamnetwerk vergroten. Ook de bekende en zeer enthousiaste supporteraanhang zal de naam uitdragen.”

Naast Euskatel is Bioracer ook succesvol partner van de Belgische, Duitse en Nederlandse bond met 12 medailles in Londen en 4x goud op het WK in Valkenburg.