Er is dan toch een akkoord uit de bus gekomen dat de openingsuren regelt van nachtwinkels nabij tankstations. Als minstens de helft van de omzet uit de verkoop van brandstof komt, mag de shop die erbij hoort, 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven openblijven. Het wetsvoorstel werd goedgekeurd in de Kamercomissie Bedrijfsleven. Iedereen lijkt tevreden met het bereikte akkoord. Het aanbod blijft beperkt voor de ‘depannage’ van de consument, en doet daarom geen concurrentie aan met de winkeliers die wel moeten sluiten.

De goedkeuring is in belangrijke mate een Limburgs dossier, aangezien Angelo Bruno van de tankstations Bruno de voorvechter is van de soepele openingsuren. De Limburgse ondernemersorganisaties wisten ook enkele regionale politici uit alle partijen (Luyckx, Dewael, Van Velthoven en Van der Auwera) voor hun kar te spannen om de wet door het parlement te loodsen.

Voka, Unizo en alle andere belangenorganisaties willen nu dat de regeling zo snel mogelijk in het Staatsblad verschijnt, waardoor de wet van kracht wordt.