SALK-geld lokt 50.000 toeristen en 40 jobs naar Bilzen

Bilzen Mysteries is de naam van een gloednieuw spektakel dat vanaf volgende week te zien zal zijn in de landcommanderij Alden Biesen. Het is een multimediaal, nachtelijk beleefparcours, waarin de 800-jarige geschiedenis van de waterburcht op sensationele wijze tot leven wordt gebracht.

Kristien Wintmolders, Haspengouw, Rijk Verleden, kasteel / kastelen, landcommanderij Alden Biesen, gevel, bloem / bloemen, tuin

Kristien Wintmolders, Haspengouw, Rijk Verleden, kasteel / kastelen, landcommanderij Alden Biesen, gevel, bloem / bloemen, tuin

Dit project werd mogelijk gemaakt met SALK-middelen, de pot om Limburg er economisch bovenop te helpen. De investering komt er na berekeningen over een potentieel van 50.000 bezoekers per jaar. Al die toeristen zullen ook andere uitgaven doen in de streek, zoals eten, drinken en slapen. De attractie moet op die manier een gevoelige injectie geven in de lokale economie.

Burgemeester Frieda Brepoels is enthousiast. “De prognose is dat het project op jaarbasis voor minimum 40 FTE’s extra zal zorgen in Bilzen en Limburg.”

En ook Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts is trots. “Vlaanderen investeert via Toerisme Vlaanderen 1,7 miljoen euro om deze nieuwe attractie te realiseren. Dit is een echt economisch hefboomproject, waar de hele omgeving mee van kan profiteren. Elke extra bezoeker is ook een extra gast in de lokale horeca en een klant van de lokale handelaars. Een nieuwe impuls voor deze eeuwenoude trots.”