Royer, een bedrijvengroep uit Sint-Truiden met specialisatie in houtproducten, heeft in Lommel de palletproducent Verhoeven Pallets en Recycling overgenomen. Het is voor Royer de vijfde vestiging van de groep, die het totaal van de omzet stuwt naar zo’n 23 miljoen euro. Daarmee wordt het bedrijf op Benelux-niveau één van de grotere spelers in zijn sector.

Royer had al 3 productievestingen in Vlaanderen en 1 in Nederland, voornamelijk voor de productie van houten pallets en andere houten verpakkingsmaterialen. Daarnaast is de groep actief in tuinhout, onder meer via de webshop Gardibo.

Het overgenomen Verhoeven Pallets en recycling is vooral actief in verpakking voor nichemarkten zoals metaal, voeding en meststoffen. Er is tevens een belangrijke afdeling voor tweedehandspallets, een branche waarin Royer tot dusver niet actief was. De vorige aandeelhouders, Peter en Bart Verhoeven, blijven aan boord en stappen mee in het groeiverhaal.

“Hun ervaring en technische kennis aan boord houden was een voorwaarde voor de deal”, aldus Herman Wellens, CEO van Royer. “Bovendien beschikt Verhoeven over een erg gespecialiseerd machinepark, wat een verrijking is voor onze groep. De klik was er meteen. Verhoeven deelt dezelfde waarden als Royer en heeft dezelfde visie over hoe een modern pallettenbedrijf gerund moet worden.”