In het casino van Knokke-Heist vond zopas voor de vijfde keer de uitreiking van de Venuez Hospitality Awards plaats.Twee hoofdprijzen gingen naar Limburg, allebei in het centrum van Hasselt: het sterk opkomende restaurant Rosch won de onderscheiding als Culinary Talent of the Year, terwijl Koks & Tales werd gevierd als beste cocktailbar van het land.

De jury, aangesteld door het horecamagazine Venuez, deelde naar jaarlijkse traditie veertien prijzen uit. De Gentse en Antwerpse horeca kwamen als grote triomfator uit de bus. In Hasselt zit duidelijk het opkomende talent. Rosch, het kleine maar fijne restaurant van Glenn Rosch en Nicole Schellekens werd gekroond als beste nieuwkomer. Een hele opsteker voor het jonge koppel, dat eerder al door topchefs als Peppe Giacomazza de hemel in werd geprezen. Deze jury vatte het zo samen: “Glenn imponeert vanuit zijn open keuken met smaakvolle gerechten, terwijl Nicole de gasten laat genieten van sublieme desserts en een vlekkeloze bediening.”

Iets minder opkomend, maar toch nog steeds vernieuwend, is Rob Biesmans van Koks & Tales. Ook hij was erg blij met de onderscheiding die hem in Knokke te beurt viel. De jury was lovend: “Voor deze zaak willen we met plezier opnieuw en opnieuw afzakken naar een minder grote stad om te genieten van de heerlijke creaties en grenzeloze hospitality…”