drukpers ropakRopak, het bedrijf dat 5 jaar geleden werd opgericht door Bart Robyns, heeft de activiteiten van het Genkse bedrijf Festapack overgenomen. Daarmee wordt Ropak de enige Limburgse producent van kartonnen verpakkingen.

Ropak is gespecialiseerd in de productie van verpakkingen in golfkarton op maat. Het bedrijf uit Herk-de-Stad groeit pijlsnel. Vorig jaar deden Peter Roose en de Louis Blockx-groep hun intrede in het kapitaal en werd er flink geïnvesteerd in nieuwe productielijnen en in de aanwerving en opleiding van nieuwe medewerkers.

Ropak verstevigt met het inlijven van concurrent Festapack (dat in 2010 door Rajapack werd overgenomen van Fernand Stans) nu zijn positie in de sector. Bart Robyns, oprichter van Ropak, is opgetogen: “Recent nog kochten we nog een digitale drukpers (foto), waardoor er ook voor beperkte volumes volwaardig bedrukte dozen kunnen worden aangeboden. Met de overname van Festapack wordt het machinepark echter in één klap sterk uitgebreid. De omzet van Ropak wordt meer dan verdubbeld en het personeelsbestand stijgt tot 20 personen.”