Roam Technology, het bedrijf van Jos Roebben, is bezig met de ontwikkeling van een revolutionaire machine die wereldwijd de ziekenhuisbacterie moet bestrijden. Via een innovatietraject wordt momenteel gewerkt aan een lichtgewicht omhulsel, zodat het gebruiksgemak, en dus ook de commerciële waarde van de machine, sterk zal toenemen.

Hua-San, een biologisch ontsmettingsproduct dat door Roam Technology wordt verdeeld. Om het eenvoudig en doeltreffend aan te brengen heeft Jos Roebben ook een vernevelingsmachine ontwikkeld. De BioXeco, zoals het toestel heet, heeft de stap naar de grote afzetmarkt nog niet gezet. Dit louter en alleen omdat het veel te zwaar is, en bijgevolg moeilijk kan gehanteerd worden in bijvoorbeeld operatiezalen en patiëntenkamers, maar ook in voedingsbedrijven en zwembaden.

Overtuigd van het potentieel, wil Roam Technology het product verder verfijnen. Daarvoor is een innovatietraject uitgezet, samen met AMS Nederland (Etten-Leur), een automatiseringsbedrijf gespecialiseerd in kunststof. Het duo krijgt voor de optimalisatie van de BioXeco een subsidie van 135.000 uit het Crossroad2-fonds (*). Beide firma’s hebben intussen verschillende mallen aangekocht, waarmee ze diverse testmodellen zullen ontwikkelen. Op termijn zal een eigen mal de productie van de gewenste toestelkast mogelijk maken.

(*) CrossRoads2 is een subsidieproject dat kmo’s ondersteunt met grensoverschrijdende, innovatieve en technisch haalbare ideeën. In Limburg zijn er 16 kmo’s betrokken, goed voor een subsidiebedrag van 807.701 euro. In deze reeks lichten we een aantal van deze innovatieve projecten toe. Meer info op deze site.