Rika Govaerts, CFO van Ridley Bikes in Beringen en bij ondernemers vooral gekend van haar diverse functies bij KBC Bank, gaat halftijds werken voor Management Capital Connectors, het platform dat ondernemende managers zoekt om in familiebedrijven te stappen.

Rika Govaerts is 28 jaar actief bij KBC Bank, en sinds 2016 via een raamovereenkomst deeltijds bij Ridley (Race Productions van Jochim Aerts). Die functie zal ze nu combineren met een job bij Management Capital Connectors, waar ze de titel van Director krijgt.

Management Capital Connectors is een initiatief van Motmans & Partners, waarbij trajectbegeleiding wordt aangeboden aan familiebedrijven in een overdrachtsfase. Waar mogelijk wordt gezocht naar externe managers, die niet alleen het familiebedrijf gaan runnen maar ook met kapitaal in de zaak stappen. “Op die manier worden niet alleen de emoties en de organisatorische aspecten bij een familiale overdracht belicht, maar ook de financiële, juridische en fiscale hangijzers die eigen zijn aan een overdracht aan de volgende generatie en/of aan een externe CEO”, stelt Geert Motmans.

Het spreekt voor zich dat Rika Govaerts in haar nieuwe functie kan terugvallen op haar ruime ervaring als bankier en contacten met ondernemers en investeerders. “Een goede overdracht naar de volgende generatie of naar een externe CEO zorgt voor een sterkere verankering van de Limburgse familiebedrijven in onze regio”, aldus Govaerts. “Het zijn dus niet alleen de ondernemingen maar ook het personeel en toekomstige werknemers die wel varen bij de succesvolle dossiers van Management Capital Connectors.”