Het Beringse bedrijf Race Productions, beter gekend onder de productnaam Ridley, heeft de Vlaamse award voor sociale innovatie gewonnen. De racefietsenproducent uit Beringen haalde het van onder andere Volvo Cars in Gent.

Volgens de Universiteit van Rotterdam, die hierover een onderzoek uitvoerde bij 2000 bedrijven, heeft Ridley o.a. meer dan bovengemiddelde managementvaardigheden met een flexibel en modern personeelsbeleid. Daar is de fietsenfabriek van CEO Jochim Aerts heel blij mee.

“Ons doel is onze 58 personeelsleden te passioneren voor wielrennen om zo een beter product te maken,” zegt HRM-directeur
Marc Hufkens. “Dat we een sexy product maken, helpt natuurlijk. We geven onze mensen veel vertrouwen en ruimte, laten hen zelfs fouten maken op voorwaarde dat ze eruit leren. Ik zie deze prijs dan ook als een eerbetoon aan onze gepassioneerde medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven.”

Bedrijven die de arbeid flexibel organiseren, dynamisch managen én slimmer werken, hebben volgens de onderzoekers een innovatievermogen dat 41 procent hoger is dan gemiddeld.