Radson blaast 50 kaarsjes uit, Arcomet al 60

Het is precies 50 jaar geleden dat in Zonhoven de radiatorenfabriek Radson werd opgericht. Deze feestelijke gebeurtenis werd vrijdag in de kijker geplaatst, in aanwezigheid van de Finse familiale eigenaars Cyril en Thomas von Rettig. Ook Defensieminister Steven Vandeput, de Finse ambassadeur Timo Ranta en provinciegouverneur Herman Reynders woonden de feestelijkheden bij.

Radson werd in 1966 opgericht door de Limburgse ondernemersfamilie Vandeput. Het bedrijf groeide uit tot één van de belangrijkste producenten van radiatoren in Europa. Ook na de overname door de Finse Rettig-groep in 1990, kon Radson een leidende positie in de sector handhaven.

radson paneelVandaag is Radson goed voor een omzet van zo’n 75 miljoen euro, gerealiseerd met 248 medewerkers. Het bedrijf levert daarmee een aanzienlijke bijdrage in de Rettig-groep, die een omzet haalt van 545 miljoen euro en een personeelsbestand heeft van zo’n 3.000 werknemers.

De viering van het 50-jarig bestaan vond vrijdag plaats in de bedrijfsgebouwen in Zonhoven. De plechtigheid werd bijgewoond door tal van prominenten. Gedeputeerde Erik Gerits sprak namens de provincie een dankwoord uit voor de bijdrage die het bedrijf 50 jaar heeft geleverd aan de economische welvaart in de provincie. Als aandenken van de rijke geschiedenis werd er ook nog een kunstwerk en een naslagwerk over 50 jaar Radson voorgesteld.

En nog een jubileum dat op dezelfde dag werd gevierd: kranenbedrijf Arcomet uit Beringen mocht 60 kaarsjes uitblazen. Ook daar vond een feestelijke happening met hoogwaardigheidsbekleders, klanten, leveranciers en personeel plaats.