pxl uit de hoogteBijna 50 Limburgse ondernemers, ondernemende mensen en student-starters zijn donderdag in Hasselt letterlijk van de grond gegaan. Ze brainstormden op grote hoogte over innovatief ondernemen in een veranderende wereld. Het initiatief kwam van het Expertisecentrum Innovatief Ondernemen van de PXL, een instituut dat groeibedrijven wil helpen bij hun innovatieve plannen. Aanleiding was de actie PXL Breekt Uit, waarbij de hogeschool gedurende twee dagen zijn deuren sluit om de contacten met de buitenwereld aan te halen.

“Het is belangrijk voor onze Limburgse CEO’s om een helikoptervisie te hebben over hefbomen voor meer innovatie in onze bedrijven,” zegt Evi Knuts, onderzoekshoofd van het Expertisecentrum Innovatief Ondernemen. “Die helikoptervisie hebben we zowat letterlijk willen ondersteunen.”

In totaal hebben bijna 50 deelnemers op 50 meter hoogte zitten brainstormen over innovatieve vraagstukken. “Als basis daarvoor hebben we hen een aantal stellingen voorgelegd die we uit eerder onderzoek hadden gedistilleerd,” zegt Evi Knuts. “Een geslaagd experiment.”