PVS, het Hasseltse familiebedrijf dat hoogwaardige audiomaterialen produceert en exporteert naar 80 landen, heeft in Stevoort (Hasselt) een gloednieuw distributiecentrum geopend. Het is een volgende fase in het groeiproces dat stichter Patrick Van de Sande en zijn zoon Tom (CEO), voor ogen hebben.

Vier jaar geleden, bij het 30-jarig bestaan van de firma, werd in Hasselt al een nieuw kantorencomplex met democenter en opleidingsruimte in gebruik genomen. Nu is er dus ook een verdeelcentrum voor de eigen merken Audac, Procab en Caymon. Het magazijn beschikt over 13.000 nieuwe palletlocaties en 10 los- en laadkades. “De bedoeling is vooral om leveringen sneller te laten verlopen en een grotere hoeveelheid audiovisueel materiaal in voorraad te hebben”, aldus Tom Van de Sande. “Met deze investering tonen we aan klaar te zijn om de globalisering van onze producten en merken verder te zetten.”

De bouw van de accommodatie, die 55.000 m² in beslag neemt, heeft 1,5 jaar geduurd. “Het spreekt voor zich dat de nieuwe infrastructuur voor bijkomende werkgelegenheid zal zorgen”, aldus nog de CEO. De groep stelt momenteel 65 eigen personeelsleden te werk en verschaft onrechtstreeks honderden mensen in het buitenland werk in de assemblage van de Limburgse technologie.