P&V Elektrotechniek, de producent van laagspanningsborden uit Heusden-Zolder splitst zichzelf vanaf volgende week in twee bedrijven: één voor de bordenbouw in industriële maatprojecten, en één voor de markt van elektronische sturingen van machinebouwers. “Het gaat om twee totaal verschillende klanten”, zegt ceo Johan Van den Berckt van P&V. Met P&V Projects richten we ons op maatprojecten voor grote industriële klanten. Zij vragen een grote flexibiliteit en vlekkeloze service. Ieder project is daar anders. Bij P&V OEM liggen de kaarten anders. Hier gaat het om kwalitatieve serieproducten, waar de nadruk ligt op de (lage) kosten en hoge logistieke eisen.” Zo levert P&V bijvoorbeeld de sturingen voor de compressoren van Atlas Copco.

Om beide categorieën van klanten beter op hun wensen te kunnen bedienen, en om sneller te kunnen groeien, worden vrijdag de twee aparte bedrijven opgericht, met ieder en eigen verantwoordelijke: Koen Pellaers voor P&V Projects (95 vaste medewerkers) en Geert Peeters voor P&V OEM (48 medewerkers). Zij worden ondersteund door een koepel van administratieve diensten (12 medewerkers).

Groei
P&V wil zo het maximum halen uit de twee markten. Vorig jaar was met een omzet van 27,5 miljoen euro al een topjaar voor P&V. Dit jaar wordt gemikt op 30 tot 32 miljoen euro.

DC

Ceo Johan Van den Berckt van P&V: “Het maximum halen uit de twee markten.” (Foto: Serge MINTEN)