Bordenbouwer P&V uit Heusden-Zolder heeft voor de nieuwe fabriek van Ebema in Zutendaal het grootste stuurbord uit de bedrijfsgeschiedenis afgeleverd. De muur van schakelkasten is zomaar eventjes 17,3 meter lang en moet de nieuwe hoogtechnologische betoncentrale aansturen.

stuurbord ebemaZoals bekend investeert Ebema momenteel 18,5 miljoen euro in haar vestiging in Zutendaal. Het merendeel van die investeringen is bestemd voor een nieuwe fabriek van 7.000 m² die het bedrijf in staat moet stellen om op een flexibele manier kleine series te produceren, zoals de klant dat wenst. Het hart van die nieuwe fabriek is de betoncentrale. “Die maakt het onder meer mogelijk om nieuwe producten te maken, zoals bijvoorbeeld lichtreflecterende betonstenen,” zegt gedelegeerd bestuurder Jan Panis van Ebema.

Voor P&V is het bord het grootste dat het bedrijf ooit heeft gebouwd. Er steekt 20 kilometer aan draden in. “We hebben al jaren een goede relatie met Ebema,” zegt projectmanager Johan Meykens van P&V. “Maar dit was wel een flinke uitdaging. Door de beperkte ruimte en de nabijheid van de betonmengers, moesten we het geheel in een hoek plaatsen. Daarnaast moesten we ook rekening houden met de beperkte ruimte op de vrachtwagen. Maar alles is in orde geraakt,” lacht Meykens.