Punch Powertrain weekt 25 miljoen los bij Europese Bank

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een lening van 25 miljoen euro toegekend aan Punch Powertrain in Sint-Truiden. Het extra kapitaal dient om de R&D-afdeling te versterken. Punch Powertrain maakt -zoals u allemaal wel weet- automatische versnellingsbakken voor voertuigen en heeft de ambitie om uit te groeien tot één van de marktleiders op wereldniveau. Het bedrijf, dat ook een belangrijke vestiging heeft in China, heeft momenteel maar liefst 250 vacatures.

Het geld dat de European Investment Bank (EIB) aan Punch Powertrain zal lenen, moet dienen om op vlak van onderzoek en ontwikkeling concurrentieel te blijven en zo bij te dragen aan de realisatie van het groeiplan. De automatische transmissies die in Sint-Truiden worden ontwikkeld, zijn inmiddels gegeerd door diverse automerken wereldwijd. Vooral in Azië telt Punch Powertrain heel wat nieuwe klanten.

In Sint-Truiden loopt momenteel een investeringsprogramma van 60 miljoen euro voor de uitbreiding van de fabriek. CEO Cor van Otterloo wil het aantal medewerkers in België tegen 2020 verdubbelen tot 1.200. Een belangrijk deel daarvan zijn hoogopgeleide ingenieurs die onderzoek verrichten naar de transmissies van de toekomst. Vooral voor de hybride en elektrische voertuigen wordt momenteel gezocht naar nieuwe toepassingen.

“Punch Powertrain is een voorloper op vlak van innovatie in Europa en een erg belangrijke speler in zijn sector,” aldus Pim van Ballekom, vice-voorzitter van de EIB. “Omdat Europa vaak achterop hinkt als het aankomt op innovatie, zijn we erg graag bereid om de R&D-afdeling van een toonaangevend bedrijf als Punch Powertrain een duwtje in de rug te geven. Investeren in innovatie is de sleutel tot succes. We hopen dan ook dat meer bedrijven in België gebruik zullen maken van de financieringsinstrumenten waarover de Europese Investeringsbank beschikt.”