Punch Powertrain, producent en verdeler van automatische versnellingsbakken en aandrijvingen, heeft onderdelen geleverd voor tien gloednieuwe elektrische auto’s voor de intercommunale Infrax. Die zal de auto’s laten uitproberen, om zo de consument meer vertrouwd te maken met de oordelen die elektrische auto’s bieden op vlak van milieu en gezondheid.

Punch Powertrain (waar ook LRM in participeert) kreeg de middelen voor het testen van deze aandrijving, van de Proeftuin Elektrische Voertuigen, een project dat de Vlaamse regering in 2011 heeft opgericht. Aan dit platform nemen zo’n 50 bedrijven en organisaties deel om innovatieve technologieën, producten, diensten en concepten rond elektrische voertuigen om te zetten naar concrete projecten.

De Proeftuin moet Vlaamse bedrijven ondersteunen om voorloper te zijn in deze nieuwe technologieën en zo te kunnen concurreren met de wereldtop. “Door onze producten te testen in een dagdagelijkse omgeving kunnen we onze technologie verder verfijnen met oog op toekomstige commercialisering,” verduidelijkt Cor Van Otterloo, CEO van Punch Powertrain.

In de loop van het eerste kwartaal van 2013 worden er nog eens een twintigtal elektrische voertuigen ter beschikking gesteld aan een aantal Limburgse steden en gemeenten die zich reeds geëngageerd hebben als testgebruiker.