Aan de Grote Ring van Hasselt heeft Proximus-voorzitter Stefaan De Clerck dinsdagmiddag de eerste steen gelegd van een nieuw kantorencomplex dat de telecomoperator voor lange termijn zal huren. Meer dan 400 werknemers van Proximus zullen er vanaf eind 2017 gecentraliseerd worden.

Het nieuwe gebouw aan de Herkenrodesingel wordt gerealiseerd door Offico Immo, dat vlak ernaast al een eerste kantoorgebouw heeft gezet in het project Business Park Alverberg. De vastgoedpromotor (uit de groep van de familiale investeerders Maesen en Broux) heeft al voor de aanvang van de werken een overeenkomst gemaakt met Proximus voor de langdurige verhuur van nagenoeg het hele complex van 7.000 vierkante meter. Alleen de bovenste verdieping is nog beschikbaar voor penthouse-kantoren en zal dus niet door de telecomoperator gebruikt worden.

Het is de bedoeling dat bij het einde van de werken in 2017, er zowat 400 mensen zullen herlocaliseren naar deze site. Proximus wil de werknemers die nu over meerdere gebouwen in Hasselt verspreid zijn, samenbrengen in het nieuwe complex.

De nieuwe Proximus-toren zal ook beschikken over 3.800 vierkante ondergrondse parkeergarages, goed voor zo’n 200 voertuigen. Niet alle medewerkers zullen er dus hun wagen kunnen plaatsen. Maar dat hoeft ook niet, want Proximus wil met maatregelen van flexibel thuiswerk, voorkomen dat alle collega’s op hetzelfde moment een werkplek nodig hebben in het nieuwe hoofdkantoor.

Offico Immo werkt voor het project samen met Jamaer Architecten uit Hasselt. De uitvoering gebeurt door (naastgelegen) bouwbedrijf Democo.