Provinciebestuur lost het fileprobleem op!

Alleen is ook maar alleen!

Je kan er niet meer naast kijken: we staan meer en meer stil op de weg. Het aantal auto’s in Limburg is de laatste 10 jaar met meer dan 15% gestegen.* Als je dan in die file even links of rechts kijkt, dan merk je dat we dikwijls alleen in onze auto zitten. Ondertussen laat de bus op de busstrook de file links liggen en rijdt de fietser gezwind langs je door. Carpoolers staan misschien mee in de file, maar zij zorgen alvast voor één of meerdere auto’s minder en kunnen de tijd sneller doen gaan met een leuke babbel.

Je ziet waar we naartoe gaan: het is een verhaal waar we samen in zitten en ook samen naar oplossingen moeten zoeken. Het wegwerken van de files zorgt dat personen en goederen sneller en vooral op tijd geraken waar ze moeten zijn. Minder tijdverlies in de files betekent meer tijd om andere taken te doen. Iedereen profiteert mee van een degelijk georganiseerd verkeer, zelfs het milieu zal ons uiteindelijk dankbaar zijn.

* procentueel 2de hoogste stijger in België, periode 2000/2009 (stijging Vlaanderen 11,7%) – bron: ‘De Belgen en hun wagens’, www.statbel.fgov.be

Als Provinciebestuur dragen we ons steentje bij als goede voorbeeld en met de campagne ‘Afkicken!’ willen we ook anderen aansporen om de duurzame(re) weg te kiezen. Wij geven het campagnemateriaal en de nodige ondersteuning, de werkgevers en werknemers doen de rest.

Hoe doen zij dat? Door simpelweg iedere dag opnieuw te kiezen! Dag na dag kan je opnieuw de keuze maken welk vervoermiddel het meest geschikt is voor die dag, afhankelijk van de verplaatsingen die je die dag moet doen. Stel je duurzame GPS iedere dag opnieuw in en je helpt zo het fileprobleem aan te pakken.

Hoe neem je deel als onderneming?
Limburgse ondernemingen kunnen zich registreren voor deelname op www.afkicken.net. Door je als onderneming gratis te registreren, geef je jouw werknemers de kans om deel te nemen en eventueel een prijs in de wacht te slepen.

‘Afkicken! 2012’ loopt van 4 mei tot en met 31 mei 2012. Inschrijven als onderneming kan nog tot 1 maart 2012.

Lijkt het ‘instellen’ van je duurzame ‘GPS’ moeilijk in de praktijk uit te voeren? Dan kan je steeds beroep doen op Mobidesk Limburg.  Zij bieden ondersteuning, advies en eventueel bemiddeling met derden/aanbieders om ervoor te zorgen dat duurzame mobiliteit de basissoftware van iedere ‘GPS’ wordt. Meer info: mobidesk@limburg.be of 011 23 83 83