Metaalbewerkingsbedrijf Provan, met vestigingen in Genk en Bilzen, heeft ambitieuze toekomstplannen. De firma in laswerken, laser- en plaatbewerking, profielbewerking en assemblage voor klanten uit verschillende industriële sectoren, investeert fors om een flinke stap voorwaarts zetten. Daarbij wordt ingezet op Quick Response Manufacturing, een technische oplossing om snel, accuraaat en vooral automatisch de productie aan te sturen.

De drang naar vernieuwing leidde in 2015 al tot de titel Factory of The Future. Dit was het gevolg van investeringen in o.a. de modernisering van de machines, digitalisering, sociale innovatie en ecologie. In 2016 haalden Peter Tans en Ben Proesmans ook de Voka Innovatie Award binnen.

Provan wil op de ingeslagen weg verdergaan. Door met 20% te groeien moet er tegen 2020 een omzet van 20 miljoen kunnen gehaald worden. Om die missie te doen slagen, werd als eerste stap een samenwerking opgezet met het Hasselte ICT-huis Integrio. “ICT is immers zo cruciaal in onze bedrijfsprocessen, dat de minste hapering direct grote gevolgen heeft”, zegt Peter Tans, CEO van Provan. “Om onze beoogde doelstellingen te bereiken hebben wij nood aan een stabiele en efficiënte IT-omgeving. Daarvoor werken we nu samen met Integrio, waardoor we een grote stap zetten naar de toekomst.”

De toepassing die Integrio bij Provan installeert is ConnecThor, een systeem dat alle processen permanent monitort, en zowel proactief als reactief kan ingrijpen vanop afstand.