Primeur voor Carglass: ERP-systeem in de cloud

Volgens mensen die het kunnen weten, gaat het om een primeur voor België: Carglass is het eerste bedrijf dat zijn hele ERP-pakket (Microsoft Dynamics) in de cloud heeft gezet.

cloud carglass cegeka“Wanneer u in de toekomst een nieuwe voorruit bestelt, zal uw bestelling zich ergens in de cloud bevinden,” aldus Carglass, dat ervoor gekozen heeft om gebruik te maken van nieuwe bedrijfssoftware die draait op Microsoft Azure in de datacenters van Microsoft in Amsterdam en Dublin. Concreet ontvangen alle business units van het bedrijf voortaan hun informatie vanuit de cloud. Zowel de servicecenters om autoruiten te herstellen of vervangen als het Europese distributiecentrum en de ondersteunende diensten (als Financiën en HR) plukken hun gegevens uit de lucht.

Jean-Paul Teyssen, CEO van Carglass, zegt overtuigd te zijn van de voordelen van de cloud: “De reactietijd, de stabiliteit en vooral de flexibiliteit zijn positief geëvolueerd. Wij moeten ons bovendien niet meer bekommeren om de IT-infrastructuur. Het opstarten is even snel, omdat de technologie reeds geconfigureerd is”.

De IT-opdracht werd toevertrouwd aan ICT-dienstverlener Cegeka, ook uit Hasselt, die gezorgd heeft voor de ERP-integratie en voor de ontwikkeling van extra software voor Carglass.