Jaspers-Eyers, het internationale architectenkantoor met Limburgse roots (en nog steeds een belangrijke vestiging in Hasselt) heeft op de zeer prestigieuze vastgoedbeurs Mipim in Cannes, de publieksprijs weggekaapt voor het project Paradis Express in Luik. Het kantoor van Jean-Michel Jaspers en Johny Eyers was op Mipim met twee projecten genomineerd.

toison-dor_laurent-jasper-eyers-01De eerste kanshebber was Le Toison d’Or, een futuristisch complex met 71 appartementen, winkels, 12 sociale woningen en een kindercrèche op de Louisalaan in Brussel (foto). De blikvanger van dit gebouw is de Apple-store met een glazen gevel van 9 meter hoogte.

Het tweede project, dat uiteindelijk de publieksprijs won, is Paradis Express in Luik. Hier heeft Jaspers-Eyers 162 wooneenheden gecombineerd met 21.000 m2 kantoren en winkeloppervlakte.

Er is overigens nog een project met een Limburgse link dat tot de winnaars behoort. Het AXA-gebouw in Brussel werd verkozen tot meest ecologische, innovatieve gebouw. De hoofdaannemer van het project is Democo (Hasselt).