Surtechno in Overpelt, waar spuitgietmatrijzen worden getest, hersteld, onderhouden en verbeterd, is na het verdwijnen van Opel Antwerpen en Ford Genk terug onder de levenden. In plaats van in een hoekje te gaan kniezen, investeerde Surtechno zo’n 3 miljoen euro in nieuwe machines en een bedrijfsgebouw. Niet zonder succes, want met opdrachten voor onder meer de BMW 5 en Porsche Cayenne, werpt de internationale strategie van het Overpeltse bedrijf duidelijk zijn vruchten af.

De nieuwe klanten waarderen de inzet van Surtechno. Zo mocht de bedrijfsleiding zopas nog de zeer gegeerde Supplier Excellence Service Award in ontvangst nemen van Yanfeng, met een 120-tal productievestigingen in 17 landen, wereldwijd de grootste toeleverancier voor interieursystemen van wagens.

“We verwachten dat deze award het stijgende aantal internationale projecten nog verder zal doen toenemen”, zegt afgevaardigd bestuurder Peter Vangansewinkel. “De vooruitzichten voor ons bedrijf en de 35 werknemers zijn uitermate positief.”