Het Poetsbureau, een snelgroeiend dienstenchequebedrijf uit Paal-Beringen, gaat iets verder dan de huidige locatie, een nieuw hoofdkantoor bouwen. Er werd een budget vrijgemaakt van 4 miljoen euro. In dit gebouw worden de centrale diensten gevestigd, die overal in Vlaanderen zo’n 50 kantoren aansturen.

jo-mellemans-300x225Intussen heeft Het Poetsbureau de kaap van de 4.000ste medewerker gerond. Ze zijn dagelijks bij meer dan 30.000 gezinnen actief. “Daarmee zijn er dit jaar alleen al meer dan 700 mensen in dienst gekomen, vooral door organische groei en deels door overnames,” zegt CEO Jo Mellemans. Hij wil op dat elan doorgaan. “De ambities liggen hoger dan ooit. De doelstelling blijft om het aantal medewerkers tegen eind 2017 op te voeren tot 5.800. Om dat te halen, staan er wel nog enkele overnames op de agenda.”

De groei maakt bovendien een andere organisatiestructuur noodzakelijk. “Om het geheel operationeel aan te sturen, hebben we Kris Custers aangeworven als General Manager,” aldus Jo Mellemans. “Het wordt zijn taak om Het Poetsbureau mee naar het volgende niveau te brengen.” Kris Custers komt van radiatorenfabrikant Jaga. Naast de dagdagelijkse leiding, zal hij alle interne afdelingen bijsturen en het franchisekanaal opvolgen.