Dinsdag launcht Limburg Startup in samenwerking met Ambassify zijn eerste online community om de communicatie met Limburgse start-ups en partners te optimaliseren.

Limburg Startup (LSU) is een open platform dat als doel heeft om jonge start-ups met elkaar in contact te brengen en hen de kans geeft om hun zaak te ‘kickstarten’ in bijvoorbeeld één van de Limburgse incubatoren. “Want starten doe je niet alleen”, aldus Marc Beenders, Community Manager bij LSU.

Om de communicatie tussen de startups en partners te boosten én om de laatste nieuwtjes met iedereen te delen, lanceert LSU nu een online community. Alle stakeholders zullen uitgenodigd worden om lid te worden van deze community.

“Ik ben niet alleen coach binnen de LSU community, maar ook één van de grootste believers sinds de start”, vertelt Koen Stevens, CEO van Ambassify (zelf gevestigd in de incubator BikeVille). “Ik heb zelf ondervonden hoe belangrijk de juiste coaches en begeleiding zijn tijdens de opstart van een bedrijf. LSU biedt daarbij een overkoepelende structuur, met diverse mogelijkheden sterker naar buiten te komen.”

LSU wil via het platform tevens campagnes op poten zetten om online ‘buzz’ te boosten, feedback te krijgen van community members en samen met hen ideeën te co-creëren.