In Hasselt is maandagavond Pierre Verheyden overleden aan de gevolgen van een hartfalen. Hij was vooral bekend als medestichter van de Vlaamse Managementassociatie (VMA) Limburg en één van de drijvende krachten achter de vzw Herkenrode. Pierre was 75 geworden.

Met Pierre Verheyden verliezen Hasselt en Limburg een gedreven man. Hij ging met pensioen als leidinggevende bij de toenmalige Generale Bank, maar bleef actief in de financiële wereld. Zo was hij nog steeds adviseur bij vermogensbankier Van Lanschot in Hasselt.

pierre_verheydenHij was ook medestichter en erevoorzitter van de Limburgse afdeling van VMA. Daarnaast oefende hij tal van mandaten en bestuursfuncties uit bij bedrijven en organisaties. Zo was hij onder meer penningmeester van de vzw Herkenrode, voorzitter van de Belgisch-Nederlandse Vrienden (BENEV) en voorzitter van het Koninklijk Hasselts Operettengezelschap. In 2010 ontving hij in die hoedanigheid nog een medaille uit de handen van Vlaams minister Joke Schauvlieghe uit erkentelijkheid voor zijn vrijwillige inzet in de culturele sector.

Zijn naaste vrienden omschrijven Pierre als een zeer correct man met een nooit aflatende inzet en gedrevenheid. Pierre laat zijn echtgenote, zoon en dochter achter.