Ondernemer Luc Van Esch, die pas nog zijn bedrijf HostYou bij Essec heeft ondergebracht, heeft een oplossing gevonden voor zijn leegstaande fietscafé Bierkaai in Heusden-Zolder (Viversel). Zoals geweten heeft Van Esch zijn brasserie gesloten omdat hij geen betrouwbaar personeel kon vinden. Het café is nu uitgerust met allerlei automaten, zodat de passanten zichzelf kunnen bedienen met eten en drank.

KAAI303 is de naam van wat hij zelf Picnic Automatic noemt. “Daarmee wil ik aangeven dat de fietsers die hier passeren, in een mum van tijd een croque of een verse koffie van Maes kunnen krijgen, zonder te moeten wachten op een ober”, zegt Van Esch. In de automaten zit ook gebak, broodjes, flessen wijn, ijsjes, snoep en snacks. Binnenkort komt er ook een automaat voor wafels en pannekoeken.

“Ik denk dat deze plaats nog een toplocatie wordt. Denk maar aan de fietssnelweg die er komt van Antwerpen naar Maastricht, en hier langs de deur passeert. We zullen zien wat het wordt. Niet proberen is altijd verliezen”, besluit Luc Van Esch.

(Foto: Rudi Coomans)