In opvolging van Rik Jaeken werd Philippe Bijnens zopas aangesteld als voorzitter van opleidingsinstituut Syntra Limburg. Zoals gekend richt Syntra zich tot een ondernemend publiek dat zich wil vervolmaken in het beroep of via de opleiding met een eigen zaak wil starten.

Philippe BijnensPhilippe Bijnens is als ondernemer actief bij RCA Group, Immo Groep 5, Weldon Magazines en Stock Music. Hij heeft daarnaast ook meerdere bestuurdersmandaten, zoals bij Unizo Limburg, Zenito, Provikmo en Groep ADMB.

“Syntra staat voor heel wat uitdagingen,” weet de nieuwe voorzitter. “Het opleidingslandschap zal er in de toekomst heel anders uitzien. Leren en werken kan niet meer los van elkaar gezien worden. Denk bijvoorbeeld maar aan duaal leren en werkplekleren. Syntra zal hierdoor nog meer een bevoorrechte partner worden van bedrijven. Het uitgebreide netwerk dat ik doorheen de jaren opbouwde kan hier een sterke rol in spelen. Enerzijds zie ik het als mijn taak om Syntra nog dichter bij de bedrijven te brengen. Anderzijds kan ik steeds de vinger aan de pols van de bedrijven houden, zodat ik vanuit hun behoeftes en noden Syntra kan adviseren.”

“Als voorzitter wil ik meehelpen aan het uitbouwen van een groeistrategie, die ervoor zorgt dat bedrijven nog meer investeren in hun menselijk kapitaal door opleidingen op maat,” aldus Bijnens. “Daar zit nog een enorm potentieel. Omdat de docenten bij Syntra ondernemers zijn die dagelijks in de praktijk staan, zijn de opleidingen heel concreet en direct toepasbaar. Dat is enorm belangrijk.”

Bijnens krijgt ook bouwplannen voorgeschoteld. In 2018 opent Syntra Limburg in het Thorpark in Genk immers een gloednieuwe campus. Directeur Dirk Vanstipelen vertelt: “Technologie en talent staan hier centraal. Dit is slechts één van de vele inspanningen die Syntra Limburg doet op het vlak van innovatie, praktijkgerichtheid en op maat van de onderneming.”.