Dirk Asselberghs is de naam van de nieuwe CFO die het Genkse hr-bedrijf Asap zopas heeft binnengehaald. “Het menselijke aspect is minstens even belangrijk als de harde cijfers”, aldus het nieuwbakken directielid. CEO Ruben Peumans heeft nu het laatste puzzelstuk in zijn management gelegd. Eerder werden al Wim Agsteribbe (commercieel directeur) en Katty De Keyzer (Operations Director) op het hoogste echelon aangesteld.

Dirk Asselberghs is geboren en getogen in Sint-Katelijne-Waver. Hij zette zijn eerste professionele stappen in de verzekeringen, schakelde over naar een groot advocatenkantoor, werkte in een marketingomgeving en was aan de slag in de ‘safety consultancy’. Nu gaat hij dus de cijfers van Asap bestieren.

“Natuurlijk boeide het functieprofiel van ASAP me”, zegt hij. “Maar ik was vooral overtuigd door de bedrijfscultuur. De nadruk op ‘enjoy’ (arbeidsvreugde) en de aandacht voor de medewerkers was te voelen van bij de eerste ontmoeting. Groei, marges en marktaandeel zijn belangrijk, maar uiteindelijk maken mensen het verschil.”

Een tweede reden om voor Asap te kiezen, is volgens Asselberghs het familiale karakter: “In een multinational ben je een radertje in een reusachtig geheel. Je focust er puur op je eigen taak. Hier maak je deel uit van het directieteam, waardoor je vanuit een helikoptervisie over uiteenlopende onderwerpen kan debatteren.”

De nieuwe CFO ziet zichzelf als een ‘atypische’ finance manager: “Als de bedrijfscultuur snor zit, kan je bergen verzetten. Persoonlijke relaties en teamgevoel gaan hand in hand met prestaties op de werkvloer. Daarom wil ik de collega’s van het financiële team echt leren kennen. Als financiële afdeling zit onze belangrijkste ‘klant’ intern. We staan ten dienste van andere afdelingen, en moeten dus bruggen slaan naar andere departementen.”