Energiebedrijf Encon, dat bedrijven adviseert om te besparen op hun energiefactuur, heeft een nieuwe en heel eenvoudige aanpak ontwikkeld die 3 keer meer resultaat oplevert dan bij een klassieke audit: het personeel, dat de machines en dagelijkse werking van het bedrijf op zijn duimpje kent, wordt actief betrokken bij de besparingsmogelijkheden.

“Eigenlijk is het simpel”, zegt Robin Bruninx van Encon. “We moeten gewoon de kennis en het inzicht van de mensen op de werkvloer mee opnemen bij het uittekenen van de besparingen. Via interactieve workshops moeten we alle medewerkers, uit alle lagen van het bedrijf, zien mee te krijgen. Zo gebeurt het dat zowel het management als het technisch uitvoerend personeel samen aan tafel zitten om na te denken over mogelijke energiebesparende maatregelen.”

En dat werkt. “De resultaten liegen er niet om”, aldus Bruninx. “Bij 19 industriële bedrijven waar deze aanpak ondertussen werd toegepast, is een gemiddelde energiebesparing van 11% gerealiseerd, goed voor een gemiddelde kostprijsbesparing van maar liefst 16%. Die cijfers liggen tot 3 keer hoger dan de besparingen die gemiddeld binnen deze trajecten worden gerealiseerd.”

Robin Bruninx legt uit: “Een installatie op papier is niet hetzelfde dan in de praktijk. Daar zitten nogal wat afwijkingen op die de mensen op de werkvloer perfect kennen. De manier waarop een installatie wordt gebruikt doet ook veel. De actieve betrokkenheid geeft de medewerkers bovendien een verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ze met nog meer aandacht omgaan men de installaties en ook permanent een vinger aan de pols houden voor de goede werking ervan. Bovendien zorgt dat engagement ook voor een veel groter draagvlak voor de gekozen oplossingen. Dat betekent dat de directie de maatregelen gemakkelijker kan implementeren, omdat ze al gedragen worden op de werkvloer. De impact van de kennis, inzichten en het buikgevoel van de werkvloer mag niet worden onderschat. Dat doen we dus ook niet. Onze nieuwe werkmethode maakt er gretig gebruik van.”