Vitamientjes nodig? Peer ‘m naar je buurtwinkel! Met die slogan willen de buurtwinkels van Riemst elke dorpsgenoot aanmoedigen om meer lokaal fruit te eten. Het project heeft als doel om de lokale economie te ondersteunen.

fruit in riemstVijf buurtwinkels gaan tussen 15 en 29 april hun klanten extra verwennen met een zakje fruit van eigen bodem. Zo levert Covagri uit Lafelt de peren aan. Maar ook na de tijdelijke actie gaan de buurtwinkels de lokale boeren een duwtje in de rug geven. “We willen aan elke Riemstenaar laten zien dat je heel creatief kan zijn met lokaal seizoensfruit,” zegt Geert Aerden van Voeding Miranda. “Daarom gaan we 52 weken lang zorgen voor een lekker fruitrecept, waarvan je de ingrediënten kan komen afhalen in de buurtwinkels. We willen net als bij het Tutti Frutti-project in de scholen, iedereen zin doen krijgen in fruit, en dan nog liefst fruit van eigen bodem!”

Het gemeentebestuur ondersteunt de actie. “Onze lokale landbouwers en fruittelers verdienen alle steun,” aldus schepen Kersten en burgemeester Vos. “De lokale economie zorgt voor tewerkstelling in eigen regio. Bovendien spelen buurtwinkels een belangrijke rol in de leefbaarheid van onze dorpen, zowel naar dienstverlening als voor de sociale cohesie.”